Erika, 26, valde bort överviktsoperationen

Efter otaliga försök att gÄ ner i vikt stod Erika Sahlin, 26, i kö för att göra en överviktsoperation. Men en app fick henne att Àndra sig. Nu har hon gÄtt ner 20 kilo. "Har jag klarat det hittills sÄ behöver jag ingen operation", sÀger Erika Sahlin.

"Spökena i hjÀrnan fÄr man ingen hjÀlp med, de mÄste man ta itu med sjÀlv", sÀger Erika Sahlin

"Spökena i hjÀrnan fÄr man ingen hjÀlp med, de mÄste man ta itu med sjÀlv", sÀger Erika Sahlin

Foto: Privat

Norrbotten2021-05-24 20:00

Erika Sahlin kĂ€nner flera som genomgĂ„tt överviktsoperationer och hon vet att det inte Ă€r en genvĂ€g till att gĂ„ ner i vikt – och stanna dĂ€r.

– Jag har nĂ€rstĂ„ende som fĂ„tt jĂ€ttemycket problem med magen, dĂ„liga vĂ€rden och utvecklat födoĂ€mnesallergier bland annat, sĂ€ger Erika Sahlin.

Hon har aldrig tyckt illa om sin kropp pÄ grund av att den varit stor.

– Jag har tyckt att jag Ă€r fin i alla fall. Men jag har tvĂ„ barn, jag vill orka leka med dem. Och jag vill hĂ„lla mig frisk och leva lĂ€nge. 

Det var Erikas drivkraft nÀr hon hittade appen "Formsatsningen", dÀr anvÀndarna betalar en avgift och delas in i lag. Utmaningen var att laget skulle tappa fyra procent av kroppsvikten pÄ fyra veckor.

undefined
"Spökena i hjÀrnan fÄr man ingen hjÀlp med, de mÄste man ta itu med sjÀlv", sÀger Erika Sahlin

– Efter ett par veckor lĂ€ste jag om en diet som jag aldrig tidigare hört talas om. Den heter 8/800 och gĂ„r ut pĂ„ att man Ă€ter 800 kalorier per dag i Ă„tta veckor. Förutom att man gĂ„r ner i vikt stabiliseras ocksĂ„ blodsockret, man fĂ„r lĂ€gre blodtryck och mycket mer energi, berĂ€ttar Erika Sahlin.

Hon och hennes lag vann "Formsatsningen" och kammade hem 2 400 kronor vardera.

– Nu kör jag vidare pĂ„ egen hand. Jag har 15 kilo kvar till min mĂ„lvikt, det kĂ€nns jĂ€ttebra. Jag vet att man mĂ„ste kĂ€mpa fruktansvĂ€rt mycket Ă€ven om man gör en operation. Spökena i hjĂ€rnan fĂ„r man ingen hjĂ€lp med, de mĂ„ste man ta itu med sjĂ€lv, sĂ€ger Erika Sahlin.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!