Här är duon som har BC Luleås öde i sina händer

Hansson och Arvidsson måste hitta kemin om säsongen ska bli en succé.

Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson.

Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson.

Foto: Herman Öberg

Basketbloggen2023-08-31 21:42

På fredag kväll är det dags för BC Luleå att spela höstens första träningsmatch. Motståndet står norska Tromsö för och skådeplatsen är Luleå energi arena.

Det ska bli förstås bli högintressant att se tränaren Håkan Larssons första lagbygge som innehåller en spännande svensk stomme och bara två importspelare. En väg som få andra svenska SBL-klubbar valt att ta.

Det finns givetvis massor av spännande saker att specialstudera även om en match mot Tromsö i början av september säger lite om hur ligasäsongen kommer att arta sig.

Men det är klart: Att importerna Isiah Mucius och Kentwan Smith måste vara rejäla spelare – inte några opålitliga och lynniga pjäser som vi sett alldeles för många av de senaste åren.

Den numera landslagsmeriterade centern Tobias Sjöberg lär många hålla ögonen på. Det var länge sedan BC hade en sådan spelartyp i laget.

Oliver Gehrke och Daniel Hansson är båda värvade för att ha nyckelroller och vill per omgående visa tränare Larsson vad de har att erbjuda.

Men det Bloggen kommer studera allra mest intensivt är BC Luleås bakplan bestående av Jonathan Arvidsson och MVP-mannen Gustav Hansso. En duo som kommer att få massor av spelminuter tillsammans den här vintern.

Hur kommer samarbetet att funka mellan två spelare som vill ha bollen i sina händer så ofta som möjligt? Hur ska den delas mellan två kreativa så pass guarder? Vem kommer "offra" sig? Och hur ska de övriga spelarna på planen känna sig delaktiga?

Svaren kommer inte ges redan den här helgen. Men kanske får vi en liten föraning. Ett fragment av vad som komma skall. För en sak vet jag helt säkert: BC Luleås eventuella framgångar den här säsongen kommer hänga på om firma Hansson/Arvidsson hittar kemin på planen.