"Tydlig bild av hur olyckan gått till"

Polisen har flera vittnen till dödsolyckan i Granberget.

Utredningsläget ser gott ut med förvånansvärt många vittnen som befunnit sig i anslutning till olycksplatsen, enligt Anette Krig, polisens förundersökningsledare i Boden.

Utredningsläget ser gott ut med förvånansvärt många vittnen som befunnit sig i anslutning till olycksplatsen, enligt Anette Krig, polisens förundersökningsledare i Boden.

Foto: Andreas Wälitalo

Boden2019-10-01 19:51

Under måndagen genomförde polisen en undersökning efter söndagens olycka, där två personer dog när ett tåg körde på deras bil vid en järnvägsövergång som saknar både bommar och ljussignal. Det är bråttom att undersöka olycksplatsen, eftersom den på grund av höstens framfart ser helt annorlunda ut efter bara någon dag.

– Det finns inga färdiga resultat från den i dag. Men det är en undersökning av hur det ser ut på platsen och hur det är skyltat. Det ska göras rätt omedelbart, säger Anette Krig, polisens förundersökningsledare i Boden.

Hon säger att förvånansvärt många vittnen som har befunnit sig i anslutning till olycksplatsen har hörts.

– Vi tycker vi har en tydlig bild av hur olyckan har gått till. Det var precis i samband med att man hade avslutat jakten för dagen så det är jägare som var i farten när det hände.

Personen som körde tåget hördes också under måndagen, berättar Anette Krig.

Farten på tåget ska ha varit 110 kilometer i timmen vid olyckan, enligt polisens uppgifter. Om tåget har gått i hastigheten som tågföraren uppgett så har det kunnat färdas över 150 meter på fem sekunder.

– Lokföraren säger att för tåget så är det en lång raksträcka runt överfarten. Sedan har jag ingen uppfattning om hur vägdelen ser ut och det är därför vi ska undersöka det närmare. Man brukar inte lägga sådana här korsningar mitt i en kurva och jag förmodar att de har skyltat vid övergången, det är sånt som vi ska undersöka.

Är någon misstänkt för brott?

– Nej, inte i det här skedet, säger Anette Krig.

Karta: Granberget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!