Socialchefen: Vi ska träffas om brister

Socialchefen Catharina Liljeholm kommer träffa Norlandias vd på onsdagen. " Vi ska gå igenom alla synpunkter även klagomålen att Norlandia inte hunnit med omsorgen".

Socialchefen Catharina Liljeholm, Bodens kommun.

Socialchefen Catharina Liljeholm, Bodens kommun.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-11-27 06:00

På socialnämndens sammanträde tog socialchefen upp diskussionen rörande Norlandia med ledamöterna.

– Idag är det ungefär 70 brukare som flyttat in från Midgården och Å-center.  Jag tror också att det är 14 kvar till från Å-Center som skulle flytta dit på onsdagen, säger Liljeholm.

Frågan är om flytten kan ske med tanke på Norlandias krav på flyttstopp tills man vet vad som gäller.

– De senaste två veckorna har det kommit in klagomål från anhöriga, personal och synpunkter från Norlandia.Det handlar dels om brukargruppens sammansättning. Kommunens ståndpunkt är att vi flyttat boende efter kvarboendeprincipen och en del har utvecklat demenser och minnessvikt. Här har vi inte en samsyn med Norlandia att de får bo på ett äldreboende, säger Catharina Liljeholm.

Kerstin Stålskog kommer till Boden under onsdagen för ett möte med socialförvaltningens ledning. Det kommer också att hållas ett till möte mellan kommunen och verksamhetschefen för Björknäsgården.

– Vi ska tillsammans gå igenom synpunkterna.  Klagomålen mot Norlandia att det inte funnits tillräckligt med personal och att man inte hunnit med omvårdnadsbiten. Det kanske brister i vad man har för arbetsuppgifter. Det är då kopplat till att personalen ska jobba med mat och sedan gå ut i vården, säger Liljeholm.

Hon lovade även ge en återrapportering vad som händer i frågan med äldreboendet till nästa nämndsmöte.

Bodens kommun hart även synpunkter på Norlandia gällande Björknäsgården. Ett möte mellan parterna är inplanerat till onsdagen.
Bodens kommun hart även synpunkter på Norlandia gällande Björknäsgården. Ett möte mellan parterna är inplanerat till onsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!