Kirunaborna blev i våras erbjudna att ta varsin minnestegelsten från ruinerna av gamla stadshuset. Martin Reskow var en av dem som var där och plockade med sig en hem.

– När jag såg den mindre modellen av tegelstenarna såg jag direkt att den går att få till något som liknar stadshuset, säger han.

Med hjälp av verktyg och material som han hade hemma förvandlade han tegelstenen till gamla stadshuset med ett klocktorn av ett fyrkantsjärn.

Artikelbild

| Av en tegelsten från gamla stadshuset och ett fyrkantsjärn skapade Martin Reskow miniatyrversionen.

– Det hände på en halvtimme den där saken, mest som på skoj men jag tyckte den var fin att ha i bokhyllan hemma.

Gamla stadshuset har inte haft någon speciell betydelse för Martin Reskow men han menar att det ändå finns något nostalgiskt över det.

– Stadshuset har alltid funnits med i blickfånget när jag har varit på stan och sen var jag där mycket när barnen var små, på basarer och sånt.

Han har lagt ut en bild på konstverket på Facebook och inlägget had på fredagen fått över 400 gilla-markeringar och ett 30-tal kommentarer. Där i bland ett par stycken som vill köpa en likadan av honom, men någon större säljverksamhet planerar han inte att ha.

– Jag har sagt att det är limited edition. Det är någon enstaka som vill att jag ska göra en åt dem och till nära bekanta har jag lovat bort två stycken.