"Att bli uppmärksammad i sin hemstad är jätteroligt"

De har en unik patenterad lösning och möjlighet att leverera till jordens alla hörn. Keep the company har utsetts till Årets startup på Piteå business awards som pågår på Pite havsbad under fredagskvällen.

Kajsa Fast, Tomas Persson, Håkan Karlsson, Svante Björk och Ulf Isaksson från Keep the company var på plats för att ta emot priset som Årets startup.

Kajsa Fast, Tomas Persson, Håkan Karlsson, Svante Björk och Ulf Isaksson från Keep the company var på plats för att ta emot priset som Årets startup.

Foto: Elin Parmhed

Piteå2022-05-06 20:30

Årets startup är ett pris som går till ett bolag som är i en tidig fas i sin utveckling. Bolaget ska ha en affärsidé som har potential att nå marknader långt utanför Piteås gränser och ägarna ska visa att de har en ambition att få bolaget att växa.

Priset för Årets startup 2022 går till Keep the company. Kajsa Fast, Tomas Persson, Håkan Karlsson, Svante Björk och Ulf Isaksson var på plats för att ta emot priset. 

Hur känns det?
– En bekräftelse på någonting som vi redan vet är bra, säger Kajsa Fast.
-- Vi är ett anonymt företag som jobbar i det tysta, men i världen börjar man känna till oss. Att bli uppmärksammad i sin hemstad är jätteroligt, säger Tomas Persson.

Vad betyder priset för er?
– Marknaden är inte i Piteå, men vi är Piteåbor många av oss och det är kul att få vara med här, säger Svante Björk.
-- All uppmärksamhet är bra, att vi får ut det här till så många som möjligt, fyller Kajsa Fast i. 

Motivering: "I en värld där trygghet inte är något man kan ta för givet längre känns det bra att kunna lyfta ett bolag i Piteå som har som ambition göra världen lite tryggare. Med en unik patenterad lösning och med möjlighet att från Piteå leverera till jordens alla hörn så ser juryn allt som krävs för att bli Årets Startup i Piteå. Vinnaren är Keep the company och deras unika säkerhetslösning för fönster och dörrar står emot både bombattacker, orkaner och smash-and-grab stölder."

Årets Startup

Priset delas ut av Arctic Business och juryordförande är Göran Carlson från Arctic business.

Övriga nominerade är Granholmens träteknik och This is how.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!