Polisens insatschef Thimmy Kassberg rapporterar att fredagen på Boden alive hade många besökare. De flesta skötte sig – men inte alla.

"En liten skara människor har ej kunnat uppföra sig alternativt gjort sig skyldiga till brott."

Polisen gläder sig åt att inga ungdomar alls har behövt omhändertas för fylleri. Men bland de äldre var berusningen högre och sju personer omhändertogs för fylla under kvällen och natten, varav sex var inne på festivalområdet.

Det har under kvällen inträffat ett antal misshandlar, två på Kvarnängen och en, som dessutom innefattade olaga hot, på ett gatukök. Fler anmälningar är att vänta efter den händelsen, enligt polisen.

Narkotikabrott gällande innehav misstänks ha skett på Kvarnängen och på Kläppgatan.

Utanför en restaurang på Östra Strandvägen ska också en person ha gjort sig skyldig till brott mot knivlagen.

Polisen har flertalet gånger hällt ut alkohol som smugglats in på området.

Här är några andra händelser från natten:

01.10, Seskarö:

Polisen får samtal om en man som kastar sten mot bilar. Han grips och förs till arresten. En anmälan om skadegörelse och även hot mot tjänsteman har upprättats.

01.18, Bergnäset i Luleå:

En polispatrull stoppar och kontrollerar en man i 20-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. En anmälan om drograttfylleri har upprättats. En passagerare som färdades i bilen, även det en man i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott och en anmälan har upprättats.

01.59, Gällivare:

En kvinna i 20-årsåldern medtas till polisstationen för kroppsbesiktning efter misstanke om narkotikabrott. Kvinnan omhändertas senare enligt LOB. En anmälan om narkotikabrott har upprättats.

02.15, Kiruna:

En taxichaufför har hotats med ett tillhygge av en kund som vill slippa betala för sig. Polisen gör husrannsakan i en lägenhet och anträffar där den misstänkta personen, en man i 30-årsåldern, och även tillhygget som han ska ha använt. Han grips och tas med till polisstationen. En anmälan om grovt hot mot tjänsteman har upprättats.