Tidigare hälsocentralen står ännu outnyttjad

Grytnäs hälsocentral står ännu tom och det är oklart vad som ska hända där.

Grytnäs hälsocentral.

Grytnäs hälsocentral.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-11-12 17:36

Det var i slutet av år 2018 som Grytnäs hälsocentral stängde och flyttade in till Kalix hälsocentral.

Kalix kommuns fastighetsbolag Kalix Industrihotell AB (Kiab) köpte fastigheten av Region Norrbotten för fyra miljoner kronor, och en idé var och är att bygga om så att lokalerna kan användas som företagshotell.

Christer Wallin, vd i Kiab, säger att bolagets enda frågetecken är Grytnäs hälsocentral.

– Vi har jobbat ganska intensivt med en stor kund men det blev inget där. Det är ett hus på cirka 1 980 kvadratmeter med hela 64 kontor, det ser ut som en åtta, men det går verkligen att ha personal i huset och det finns gott om parkeringar alldeles utanför. Det är en fantastisk fastighet med stora möjligheter, det är hög standard och energibesparingsåtgärder som jordvärme och bergvärme är gjorda. Vi har lite tankar om att göra om i huset, till lite större rum och flera konferensrum, vilket behövs om det är flera verksamheter i huset, säger Christer Wallin som tillägger:

– Det mest spektakulära är att Grytnäs hälsocentral är den enda större fastigheten som vi inte har något prospekt på. Det har gått fort sista tiden, det började att rulla på i juni och det har fortsatt. Vi har några saker på gång som vi inte ännu kan avslöja. Turismen och besöksnäringen är branscher som växer.

Dan Lindvall, marknadsansvarig i Kiab, säger att de får många förfrågningar om mindre lokaler, dels från orten och dels utifrån.

– Vi börjar nästan ha lite väl lite av de mindre lokalerna, säger Dan Lindvall.

Christer Wallin, vd för Kiab.
Christer Wallin, vd för Kiab.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!