Efter förlusten: "Det var skit"

Boden Handbolls första halvlek blev lagets fall i hemmapremiären av SHE. Anfallsspelet låste sig fullständigt och man mäktade bara med fem mål framåt under de första 30 minuterna.

Sara Nordström visade känslor när hon gjorde ett mål i jakten på att komma ikapp gästande Skövde.

Sara Nordström visade känslor när hon gjorde ett mål i jakten på att komma ikapp gästande Skövde.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Handboll2019-09-20 20:39

Gästande Skövde visade direkt att man skulle bli att räkna med i matchen. Anförda av den storspelande målvakten Hanna Edvardsson och ett gediget försvarsspel stängde man ner Bodens anfallsspel gång på gång i inledningen.

Men det var inte hela sanningen.

– Det var skit i första halvlek. Ingen går för det riktigt och det var vindrutetorkare. Vi sätter inte bollarna, det var mycket ribbskott och utanför, säger Sara Nordström i Boden Handboll.

Bodenspelarna missade inte bara skotten, man slarvade dessutom bort många bollar när passningarna inte satt där de skulle. Det blev bara fem mål framåt i första halvlek och underläget i paus var 5–9

Varför blir det som det blir i första halvlek?

– Jag vet inte vad det beror på. Ena gången går vi 110 procent och varför går vi då 75 procent nästa gång. Jag vet faktiskt inte, det är väl bara att jobba hårdare, säger Nordström.

Hon fortsätter:

– Gör man 19 mål framåt så är det svårt att vinna matcher. Vi måste sätta dit bollarna i mål, försvaret är ju helt okej så det kan vi vara nöjda med.

I inledningen av den andra halvleken så väckte dock Boden liv i matchen. Man närmade sig gästande Skövde målmässigt och var en kort period bara två mål efter i målprotokollet.

– Men sedan faller vi tillbaka igen med tekniska fel och slarv, säger Sara Nordström.

Nordström försökte driva på sina medspelare matchen igenom och jobbade även hårt i mittförsvaret. Framåt stod hon för tre mål.

– Jag försökte driva på det och hålla huvudet högt. Det är tunga perioder ibland och man kan bli lite förbannad och säga åt den som står bredvid, man vill ju vinna, säger Sara Nordström.

I och med fredagens förlust har nu Boden inlett säsongen med två raka förluster. Det var inte med i Boden Handbolls beräkningar.

– Vi hade hoppats på fyra poäng efter de här matcherna. I premiären mot Önnered blev vi av med en poäng när matchtiden hade gått ut och i dag är det inte nog hårt jobb, men det är ingen panik, serien är lång, säger Nordström.   

Det här blev inte den hemmapremiär ni hade hoppats på?

– Nä, verkligen inte, säger Sara Nordström som var riktigt besviken efter matchen.

Matchfakta:

Boden Handboll-Skövde HF 19–22

Målen, Boden: Kristiane Stormoen 4, Johanna Hellgren 3, Faith Eriksson 3, Emmy Nordmark 3, Sara Nordström 3, Moa Nilsson 2, Andrea Johansson 1 

Deppigt i Boden efter slutsignalen. Det blev inte den hemmapremiär som Boden Handboll ville.
Deppigt i Boden efter slutsignalen. Det blev inte den hemmapremiär som Boden Handboll ville.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!