Glädjebeskedet: Skadan lindrigare än befarat

Skräckscenariot var ljumskbrock och eventuell operation med efterföljande lång rehabilitering. Men BC Luleås LaRon Smith kan andas ut efter måndagens möte med ortopeden.

Skadan på LaRon Smith visade sig inte vara så allvarlig som man fruktade.

Skadan på LaRon Smith visade sig inte vara så allvarlig som man fruktade.

Foto: Pär Bäckman/Frilans

Basket2019-10-14 20:41

LaRon Smith hade en lyckad debutmatch för BC Luleå i premiären mot Wetterbygden med 15 poäng, 13 returer och sex blockade skott.

Men sedan dess har han störts av en värkande ljumske. Han spelade de två efterföljande matcherna men senast mot Borås fanns han inte med på planen.

Rickard Carnerud är BC Luleås fysioterapeut som tillsammans med Smith träffade en ortoped under måndagen.

– Det är en liten muskelskada på insidan av ljumsken och vi har tagit beslutet att han inte spelar i morgon mot Norrköping så att han kan vara tillbaka till 100 procent till matchen mot Södertälje, säger Carnerud.

LaRon Smith väntas alltså vara tillbaka till hemmamatchen mot Södertälje 25 oktober. Carnerud befarade att Smiths skada kunde vara mycket värre än så.

Det här måste vara ett glädjebesked?

– LaRon har även träffat en kirurg för att kolla att det inte var ljumskbrock. Efter den undersökningen kunde det uteslutas och det var ju bra. Så ja, det var ett bra besked vi fick i dag, säger Carnerud.

Laron Smith är såklart lättad över beskedet som ortopeden gav under måndagen.

– Han sa att det ser bättre ut nu och att jag kommer kunna spela mot Södertälje. Det är bra att jag får vila helt nu så att jag kan bli frisk, för jag kunde inte springa ordentligt innan, säger Smith.

Smith fortsätter:

– Men jag var faktiskt inte orolig eftersom det har blivit bättre nu på slutet. Hade det varit värre hade jag nog haft mer ont, säger han.

BC Luleå möter Norrköping borta under tisdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!