Missa inte: Fotbollsgalan 2019 sänds i kväll

Årets Fotbollsgala sänds på våra sajter under torsdagskvällen med start 20.00. Se vilka norrbottniska spelare, ledare och domare som vinner priser och framförallt vilka två som tilldelas det prestigefyllda priset Kurirenbollen.

Det är dags för fotbollsgalan 2019.

Det är dags för fotbollsgalan 2019.

Foto: Bildmontage

Fotboll2019-11-07 06:00

Det är dags för Norrbottens Fotbollsgala 2019. Nytt för i år är att galan webbsänds på Norrbottens Medias sajter.

Rickard Björling är projektledare för fotbollsgalan och kommer tillsammans med Piteå-Tidningens sportchef Per Sandberg vara programledare för galan.

– Det kommer bli ett hejdlöst frosseri i lokal fotboll där vi kommer leda tittarna genom fotbollssäsongen som har gått. Det blir massor med höjdpunkter, det blir priser som ska delas ut och det blir tävling om vem som har gjort årets mål och mycket annat, säger Rickard Björling.

Sändningen kommer vara ungefär en timme lång med start 20.00. Fotbollsgalan arrangeras i samarbete mellan Norrbottens Media och Norrbottens fotbollförbund. Från förbundets sida är det Andreas Eriksson, förbundsutvecklaren, som har varit behjälplig med galan. Han har bland annat varit med och delat ut priser.

Priser som kommer delas ut är Årets- målvakt, back,  mittfältare,  anfallare och breddspelare på dam- respektive herrsidan. Men också Årets- ledare, domare, eldsjäl och sist men inte minst Årets mål.

Men framförallt kommer det delas ut två stycken Kurirenbollar till den bästa respektive dam- och herrspelaren i hela Norrbotten. 

– Det har varit väldigt svårt att välja vissa ut vissa av pristagarna. Men jag känner mig väldigt bekväm med de beslut som tagits, säger Björling.

Det kommer bjudas på en hel del fotbollsgodis.

– Det stämmer, vi kommer visa en mängd med matchbilder. Vi har ju ett väldigt stort urval eftersom vi sänt så mycket fotboll i år, säger Rickard Björling.

Det är alltså första gången i historien som Fotbollsgalan blir totalt digital.

– Precis, tidigare har det varit bankett med vita dukar och en stor apparat och förra året blev det inte ens någon gala. Så vi på Norrbottens Media kom fram tillsammans med förbundet att vi skulle köra en webbsändning, säger projektledare Björling.

Förutom en mängd priser kommer det också bjudas på en intervju med Jörgen Eriksson, vice ordförande i svenska fotbollförbundet. 

Eriksson berättar bland annat om sitt ledarskap och sin roll inom svensk fotboll. Dessutom talar han om sin egna framtida roll i norrbottnisk fotboll och hur fotbollen i Norrbotten kan utvecklas över tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!