RIG fortsatt obesegrade i basketettan

RIG Luleå har ett fast grepp om damettan i basket efter seger mot bland annat serietvåan Alvik.

Massor av basketmatcher spelades under helgen. För RIG Luleå blev det hemmaförlust mot Akropol.

Basket2019-12-08 17:58

I damettan så förlängde RIG Luleå sin segerrad efter segrar mot såväl Fryshuset som Alvik.

Mot Fryshuset så grundlade RIG segern redan i första perioden då man gick ifrån till 22–12. Under resten av matchen så såg hemmalaget bara till att hålla avståndet till motståndarna.

Till slut så skrevs segern till 56–44.

Bästa poänggörare hos RIG blev Alma Elsnitz med 17 poäng och Sara Berglund med 11 poäng.

I andra matchen för helgen så stod serietvåan Alvik för motståndet och det blev en betydligt mera jämn och spännande match. Efter 17–17 i den första perioden så ryckte RIG i den andra 21–13, men gästande Alvik svarade och tog den tredje perioden med tre poäng. I sista perioden så knöt RIG dock igen säcken och vann med 73–61.

Bästa poänggörare i RIG blev på nytt Alma Elsnitz nu med 24 poäng och näst flest poäng gjorde Lovisa Fjellner med 14 poäng.

RIG toppar därmed serien med 10 segrar av 10 möjliga.

Även Luleå Stars spelade mot samma lag som RIG och där inledde Stars med att förlora mot Alvik med 60–67. Där förstörde de två mittenperioderna dagen för Luleå då Alvik kunde vinna dessa med sammanlagt 15 poäng.

Bästa poänggörare i Luleå Stars blev Rebecca Garderyd med 12 poäng och Moa Erlandsson med 11 poäng.

I sin andra match för helgen så blev det en ny förlust för Stars. Fryshuset avgjorde matchen i slutsekunderna.

Med halva sista perioden kvar så ledde Stars med nio poäng, men matchen blev en rysare till slut för Fryshuset gjorde 8–0 på bara några minuter och med 3.34 minuter kvar av matchen så var ställningen 64–63.

Med 1:04 så tog gästerna över ledningen efter två straffar så avgjorde Fryshuset också matchentill seger med 68–65.

Bästa poänggörare för Luleå blev Moa Erlandsson med 20 poäng och Sandra Hedlund med 16 poäng.

I herrettan så vann Luleå Steelers med 87–77 mot Akropol trots att man tidigt hamnade i ett ganska stort underläge. Gästerna Akropol ryckte i den första perioden efter 26–15, men sedan jämnade Steelers ut matchen spelmässigt och poängmässigt och i den tredje perioden så tog man också över ledningen i matchen efter imponerande 32–12.

Poängmässigt bäst i Steelers blev William Eriksson-Hansson och Calvin Jägare med 16 poäng vardera.

För RIG Luleå blev det förlust mot Akropol med 87–108. I den matchen ryckte Akropol och ledde i halvtid med 22 poäng, 42–64.

Det blev ett underläge som RIG aldrig hämtade igen trots en stark tredje periode där man vann med 30–16.

Bästa poänggörare för RIG blev Elias Hortlund med 18 poäng och Jacob Månsson med 15 poäng.